donderdag 27 juni 2013

Take care of your body. It’s the only place you have to live.


Voor mijn tweede blog kies ik voor een titel met een vingertje. Gooi het op het feit dat de kaakchirurg net twee verstandskiezen heeft getrokken.
Toch is dit een van de belangrijkste redenen dat ik begonnen ben met mijn 'green-quest'. 

Je huid is je grootste orgaan. En al die toners én cleansers én maskers én peelings én foundation én blush én moisturisers worden als het waren 'opgegeten' door je huid. En tel daar al die shampoo en conditioner nog maar eens bij op. Want ja, op je hoofd zit ook huid.
Dus wat er in je beauty producten zit is even belangrijk als wat je door je dagelijkse bakje cruesli mikt. Al zijn de concentraties van de cosmetische grondstoffen een stuk kleiner, toch hebben ze op lange duur invloed op je lichaam. Veel gezichts- en haarverzorging gebruiken we namelijk dag in dag uit.

Dat was voor mij een enorme eye opener. 
Maar, als je nu met grote vrees naar je badkamerkastje staat te staren. No worries. Alle begin is moeilijk. 

Number one tip?
Loop met een grote boog heen om producten met 'parabenen'
[te vinden als; methyl, ethyl, propyl, isobutyl, butyl en benzylparabenen].
Parabenen zijn synthetische chemicaliën die worden gebruikt als conserveringsmiddel. Ze zijn te vinden in producten als tandpasta maar ook in zeep. Ze zorgen ervoor dat alle producten die je gebruikt voor persoonlijke verzorging niet gaan schimmelen en werken antibacterieel. 
Deze jongens zijn slecht voor je omdat uit onderzoek is gebleken dat ze je hormoonhuishouding flink in de war kunnen schoppen. Dit kan leiden tot allerhande vruchtbaarheidsproblemen en zelfs borstkanker. Natuurlijk zal die ene shampoo met dat kleine beetje parabenen er in, er echt niet voor zorgen dat we met z'n alle meteen ziek worden. Maar zoals ik al eerder schreef, parabenen zitten eigenlijk in het hele arsenaal aan producten dat we op de plank hebben staan. En hierdoor krijgen we mondjesmaat toch nog aardig wat binnen. Dus waarom niet even checken, de volgende keer dat je gaat shoppen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten