zaterdag 7 september 2013

A burger without beer is just breakfast


Afgelopen dinsdag at ik met het vriendje bij 'Hamburg'. Een, voor mij nieuw restaurant op de witte de with straat in Rotterdam.
Er werden ons 'proper burgers' beloofd. Hamburgers dus, met verse ingrediënten en eerlijk vlees. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen, geen vlees uit de bio-industrie, maar rundvlees van traditionele, extensieve veeteelt en met de beste groenten, aardappels en kruiden van de markt.

JAAAAA!
Aangezien ik een goede burger ontzettend kan waarderen en ik het aanbod van verantwoorde, 'gezonde' en betaalbare burgers in Rotterdam wat karig vond was dit een fijne toevoeging.
Dit hippe tentje bevind zich op de eerste verdieping van nummer 94. Bij binnenkomst konden we aanschuiven aan hoge tafels met barkrukken, van waaruit je lekker 'mensen kon kijken' die onder de hoge ramen door liepen.
De inrichting van was heerlijk clean met grote krijtborden en veel hout. Én een open keuken. Altijd leuk!
We werden geholpen door een aardige jongen die in zijn eentje het hele restaurant moest bedienen. Weinig personeel, leek mij... Maar daar hebben ze bij 'Hamburg' iets op verzonnen. Zodra je je eten hebt besteld krijg je een nummer. Als je bestelling klaar is verschijnt je nummer op een bord en kan je je eten ophalen. Scheelt weer een beetje lopen voor de bediening en dus is de prijs van de burgers heel goed te behappen.
We bestelde een klassieke hamburger van Black Angus rund met sla, tomaat, rode ui, augurk en hamburgsaus. Verder is er keus uit verschillende soorten kaas, vlees en vega toevoegingen om je burger nog een beetje te pimpen.
En oh, la la.... Wat een heeeeerrrrlijke burger was dit. Ook de huisgemaakte frietjes in rood/wit geblokt zakje waren om je vingers bij op te eten.
Leuk weetje: het rundvlees waar de burgers van worden gemaakt komt uit Uruguay. Hier worden de ossen niet vetgemest en kunnen ze ronddartelen op een pampa van meer dan 100000 hectare.
En, vega(n) vrienden: er is ook genoeg keus voor een jummie burger zonder vlees!
Een dikke duim dus voor de jongens van 'Hamburg'. I am hooked! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten